Montsec

L’abast geogràfic

Encara que centrada en la serra del Montsec, la zona estudiada va des de la línia formada per Ivars de Noguera, Alguaire, Castelló de Farfanya, Gerb, Camarasa, la Foradada i Montsonís, al sud, a una altra línia més indefinida, al nord, limitada per la carretera de Pont de Montanyana a Tremp (Castissent, Montllobar, el Meüll i tot el terme del Castell de Mur, Fígols de Tremp i Puigcercós), que segueix a l’altra banda de la Noguera Pallaresa per les estribacions del Montsec (serres de la Campaneta i del Cucut), amb Montadó i Comiols inclosos. També hi entra tota l’àrea de la Serra de Montgai a la Franja de Ponent.

Sin título-1Sin título-0

Sin título-1En termes d’unitats geogràfiques la zona estudiada inclou la Serra Llarga, els Aspres, la Vall d’Àger i la Coma de Meià, dins la comarca de la Noguera; la Feixa, els antics termes de la Guàrdia i Mur i els actuals de Llimiana i Gavet de la Conca dins el Pallars Jussà i la part sud de la Terreta dins la Baixa Ribagorça.

 D’una manera més esporàdica faig alguna incursió al terme d’Artesa de Segre, ja dins l’àrea del Segre Mitjà.Sin título-1